به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست عصر چهارشنبه در نشست صمیمی با رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان قم که در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: امروزه همه دغدغه توسعه و پیشرفت را دارند اما فاصله میان تئوری و عمل زیاد است.
وی ادامه داد: دانشگاهها با مراکز اجرایی و تصمیمگیری فاصله دارند و بیاعتمادی موجود بین تجربه و علم باعث شده که ما مسئولان خود را بینیاز از علم و استفاده از نظرات کارشناسی بدانیم.
استاندار قم با اشاره به اینکه مسئولان اجرایی اندکی هستند که خود را وامدار دانشگاه میدانند، گفت: دانشگاهها نیز در انجام امور پژوهشی توجه کمتری به نیاز جامعه دارند و تنها سنوات تحصیلی دانشجویان را پر میکنند و بعد از پایان تحصیلات مسئولیتی در قبال آنان ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: صنعتگران دانشگاهیان را قبول ندارند و اگر میانگین تحصیلات صنعتگران و کارآفرینان را مطالعه کنیم با وجود اینکه برخی از آنان از سطح تحصیلی پایینی برخوردار هستند، محاسبهگری بالاتری نسبت به دانشگاهیان دارند و ما نمیتوانیم آنها را در بخش صنعت اقناع کنیم.
گسست و شکاف میان مراکز اجرایی با مراکز دانشگاهی
سرمست با اشاره به اینکه گسست و شکاف بین مراکز اجرایی با مراکز دانشگاهی، دانشگاهها و جامعه، دانشگاه و صنعت سه مسئله عمده استان است، تصریح کرد: آنچه به بخش اجرایی مربوط میشود قبول دارم و به آن اذعان داریم.
وی بیان کرد: در همین دوره مدیریتی خود قول میدهم دبیرخانه ارتباط دانشگاه و استانداری را در نزدیکترین فاصله با دفتر کار خود، راهاندازی کنم و این دبیرخانه زمان برگزاری نشستها و جلسات تخصصی را تعیین میکند.
استاندار قم ادامه داد: باید هیئت اندیشه ورز و یا مجمع مشورتی دانشگاهیان در استانداری تشکیل شود و آییننامههای جلسات مشخص شود.
وی یکی از دلایل حل نشدن مشکلات جامعه را پیچیدن نسخه قدیمی دانست و گفت: هنوز نتوانستیم مجرم یا بیمار بودن یک بیمار را مشخص کنیم و بنابراین نیاز به یک راهبرد ساختار شکنانه داریم.
سرمست عنوان کرد: سیاستهای جذب دانشجو باید بر اساس نیازهای استان بوده و نباید هر دانشگاهی یک سیاست جزیرهای برای خودش در نظر بگیرد.
وی افزود: هریک از دستگاههای اجرایی یک اولویت برای خود مشخص کنند و آن را به اساتید یا دانشگاهها محول کنند تا نیازهای استان را مورد مطالعه قرار دهد.
نظر شما